icon

Morbi et tellus imperdiet, aliquam nulla sed, dapibus erat. Aenean dapibus sem non purus venenatis vulputate. Donec accumsan eleifend blandit. Nullam auctor ligula

Get In Touch

Quick Email
info.help@gmail.com
  • Home |
  • Вълнообразен покрив – характеристики на материалите

Вълнообразен покрив – характеристики на материалите

Напоследък вълнообразният покрив става все по-популярен, това се оправдава от факта, че гофрираният лист е доста лесен за монтаж, има отлични характеристики, е устойчив на атмосферни влияния и има ниска цена. Дължината на листовете до 6 метра ви позволява да покриете покрива в един ред, а покривите на големи сгради, промишлени хангари и работилници в 2-3 реда.

Какъв тип велпапе трябва да изберете?
Модерният гофриран лист отдавна се е доказал както в областта на покривите, така и при изграждането на огради, изграждането на навеси и инсталирането на временни или постоянни стенни прегради. Различните видове вълнообразни листове имат различни характеристики. В момента вълнообразните листове не се ограничават до изработката от обикновено поцинковано желязо. Предлагат се видове материали с полимерно, многослойно покритие.

Поцинкованата гофрирана ламарина за покрив е най-евтиният и в същото време висококачествен материал. Изработват се на специални машини по метода на студено валцуване от вече поцинкована стоманена ламарина. Този тип велпапе се използва за покриване на стопански постройки, покриви на гаражи и покриви на временни и постоянни навеси. Скоростта на монтаж на такъв покрив е особено привлекателна; двама души могат да покрият скатен покрив с площ от 100 квадратни метра. метра за няколко часа.

Поцинкована гофрирана ламарина с полимерно покритие се различава от предишната в наличието на трайно, многослойно антикорозионно покритие. Освен това се произвежда в почти всички цветове, от черно до ярко жълто. Използва се за покриване на жилищни сгради, има привлекателен външен вид, отлична здравина и устойчивост на корозия.

Поцинкованите вълнообразни листове и листовете с полимерно покритие от своя страна се делят на покривни, фасадни и стенни. Характеристиките на вълнообразните листове зависят от конфигурацията и дълбочината на профила, както и от дебелината на използваната стомана. Колкото по-голям е размерът на профила, толкова по-дебела е използваната стомана.

Разлики между фасаден гофриран лист и покривен лист
Фасадните и покривните вълнообразни листове, използвани в строителството, имат малки разлики. Покривният материал има специален капилярен канал, който е необходим за оттичане на водата, която попада под таванните листове в резултат на естествените капилярни свойства на водата.

Такъв жлеб не се прави във фасаден велпапе, тъй като фасадата, покрита с велпапе, за разлика от покрива, не е изложена на големи количества валежи. Поради това велпапето може успешно да се използва както за покриви, така и за фасади, но не и обратното.

Когато избирате велпапе за покрив, трябва да обърнете внимание на наличието на капилярен жлеб, в евтиния материал той лесно може да се деформира и да стане безполезен.

Критерии за избор на велпапе
Когато избирате гофриран покрив, трябва да следвате прости стъпки:

Извършете визуална проверка на материала;
Определете дали има външни дефекти, разтичане на боя, лющене, драскотини;
Определете степента на равномерност на оцветяването на материала;
Опитайте се да огънете малко листа, но боята не трябва да се напуква или дори да се отлепи;
Капилярният жлеб (ако има такъв) не трябва да бъде огънат или повреден.
Освен това не трябва да избирате най-евтиния материал, това ще ви струва повече, тъй като поради лошо качество на покритието основният метал бързо ще започне да ръждясва, боята ще се отлепи и външният вид на такъв покрив ще стане ужасен. Материалът с лошо качество обикновено се проявява 2-3 години след монтажа. Подмяната ще е необходима след 5-6 години. Висококачественият, висококачествен гофриран лист за покрива ще струва 20-40% повече, но ще продължи 20-30 години.

Leave A Comment

Fields (*) Mark are Required