icon

Morbi et tellus imperdiet, aliquam nulla sed, dapibus erat. Aenean dapibus sem non purus venenatis vulputate. Donec accumsan eleifend blandit. Nullam auctor ligula

Get In Touch

Quick Email
info.help@gmail.com
  • Home |
  • Дизайнът и формата на покрива са важен избор при изграждането на къща.

Дизайнът и формата на покрива са важен избор при изграждането на къща.

етапи в изграждането на къща. Ето защо, когато планирате строителство, трябва внимателно да обмислите тази стъпка.
Дизайнът и формата на покрива определят функционалността на стаите, разположени на тавана на къщата. В зависимост от използваните материали можете също да намалите времето и парите, необходими за завършване на конструкцията.

Двускатен или бедрен покрив?
Поради климатичните особености у нас най-често срещаните къщи са тези със скатни покриви, с наклон около 30-40 градуса. Това решение улеснява, наред с други неща, свободния поток на водата и не причинява оставане на листа по покрива. Поради естетиката, строителните разходи и адаптивността на тавана, скатният покрив е най-често избираният вариант. Строителното оборудване е просто и изглежда ефективно. Освен това улеснява завършването на покрива с всякакъв вид покрив или инсталирането на прозорци без никакви проблеми. Правилно проектираните наклонени зони също помагат на инвеститора да пести енергия.

По-рядко избиран и с по-сложен дизайн е двускатният покрив. При прилагането на това решение ще е необходимо да се монтират скъпи прозорци на покрива, а подовата площ на тавана ще бъде значително намалена. Поради това хип покривите обикновено се използват при изграждането на едноетажни къщи, без тавански план.

Друг вариант са покривите с нисък наклон. Използването им като тазобедрени покриви се използва главно за едноетажни къщи и сгради на различни предприятия. Имайте предвид, че когато решавате окончателната форма и наклона на покрива, трябва да имате предвид изискванията на местния план за зониране.

Традиционни греди или сглобяеми покриви?
Гредите са основата на всеки скатен покрив. Гредите са и най-големият разход при изграждането на жилище. Ето защо, преди да започнете проект, си струва да проверите цената му и начините за намаляване на разходите за строителство.

Поради производствения процес има разграничение между традиционни и сглобяеми покриви. Елементите на традиционния покрив се подготвят на място и трябва да се правят с голяма прецизност, тъй като всеки дефект може да доведе до намаляване на здравината на конструкцията с до 20-30 процента. За да се комбинират елементите на традиционния покрив в солидна конструкция, се прави съединителен надлъжен и хоризонтален ъгъл. Съответно изрязаният ъгъл не може да бъде по-дълбок от 1/3 от напречното сечение. В противен случай цялата структура ще бъде компрометирана.

Не така стоят нещата със сглобяемите покриви, които стават все по-популярни. Гредите се изчисляват с помощта на компютър и се подготвят с помощта на специализирано оборудване. Това ви позволява да избегнете проблеми на място и да получите равномерен, висококачествен покрив.

Leave A Comment

Fields (*) Mark are Required