icon

Morbi et tellus imperdiet, aliquam nulla sed, dapibus erat. Aenean dapibus sem non purus venenatis vulputate. Donec accumsan eleifend blandit. Nullam auctor ligula

Get In Touch

Quick Email
info.help@gmail.com
  • Home |
  • Избор на формата и материала на покрива

Избор на формата и материала на покрива

Формата на покрива (ъгъл и понякога дори цвят) трябва да отговаря на изискванията на местния план за зониране. В нашата страна скатните покриви са най-популярни. Те са неразделна част от фасадата на сградата и затова оказват голямо влияние върху нейния облик. Желателно е покривът да има по-малко сложни форми, което ще създаде по-малко проблеми по време на работа и експлоатация.

Плоските покриви се използват по-рядко. В известен смисъл те се свързват с кубичните къщи, доминирали в строителната индустрия през седемдесетте години на миналия век. Допълнително предимство на такъв покрив е, че можете да създадете зелен кът или тераса върху равна повърхност. Ако харесвате тази опция, тогава е важно да помислите за ефективна дренажна система и не забравяйте редовно да премахвате снега по време на работа.

Наклон на покрива
Наклонът на покрива играе важна роля при избора на покрив. За някои видове материали се препоръчват различни ъгли, но общото правило е: колкото по-малък е стръмният ъгъл, толкова по-плътен трябва да бъде покривният материал. От своя страна формата на покрива е важна поради необходимостта от регулиране на покритието му. В допълнение към този параметър, формата на покрива влияе върху количеството необходим покривен материал и покривните работи.

Покривни материали
В нашата страна най-популярни са битумните шиндли.
предлага битумни керемиди от италиански производители, които се ценят със своята естественост и изключителна издръжливост – издържат повече от сто години. Поради малкия си размер може да се използва за изработване на покриви със сложни форми. За съжаление, това е много трудна работа, която изисква съответен опит.
Друг популярен материал е покривната ламарина, формована от релефна ламарина. Покривната ламарина е лека и монтажът й е бърз, особено при покриви с прости форми. Друг материал са плоски покривни листове от стомана, алуминиева сплав, цинк-титан и мед. Те са покрити с различни защитни слоеве. Освен това са леки и се монтират бързо. Техният недостатък е ниската звукоизолация.

Напоследък сламените покриви станаха популярни. Подходящ е за къщи с традиционна архитектура. Сламата е много лесна за нанасяне върху стръмни покриви. Има много добра топлоизолация и отлични акустични свойства. Недостатъкът на този материал е, че е трудно да се поддържа по време на работа.

Покривът често е изложен на дъжд, сняг, вятър и силна слънчева светлина, така че трябва да бъде правилно изолиран. Особено внимание трябва да се обърне на правилната последователност при полагане на слоеве изолация.

Leave A Comment

Fields (*) Mark are Required