icon

Morbi et tellus imperdiet, aliquam nulla sed, dapibus erat. Aenean dapibus sem non purus venenatis vulputate. Donec accumsan eleifend blandit. Nullam auctor ligula

Get In Touch

Quick Email
info.help@gmail.com
  • Home |
  • Извършваме цялостен ремонт на покрива

Извършваме цялостен ремонт на покрива

Времето третира всички еднакво и все пак ще е необходим основен ремонт на покрива, дори ако покривът е покрит с най-висококачествен материал. Тоест всичко си има граница, а най-често използваните материали за покриви имат експлоатационен живот 20-50 години. И дори тогава говорим за съвременни материали с високотехнологично полимерно антикорозионно покритие.

Причини за ремонт на покрива
Защо материалите не са толкова издръжливи, колкото ни се иска? Не е ли възможно да се създаде покривен материал, който е лек, издръжлив и има издръжливост от 100 години? Основният проблем с разрушаването на покривите са валежите и слънчевата светлина. Повреди възникват и при удар на покрива на различни предмети, падащи от дървета или клони, носени от силния вятър. Ако вземем покривни материали преди 20 години, повечето от тях имаха средни характеристики:

Азбестоциментова плоча – поради голямото си тегло деформира гредите и се напуква. С течение на времето започва да абсорбира влага, която, замръзвайки през зимата, разрушава материала. Срокът на експлоатация е около 40 години, но са необходими частични ремонти след 10 години;
Поцинкована метална плоча – ако цинковото покритие е с лошо качество, то започва да ръждясва още на 4-5-та година след монтажа. За да се увеличи експлоатационният живот, често е допълнително боядисан;
Боядисана метална плоча от черен материал – ако боята е повредена, тя ще ръждясва на 5-та или 6-та година. За дългосрочна експлоатация е необходимо ежегодно боядисване.
Съвременните покривни покрития имат отлична антикорозионна устойчивост и изискват ремонт само след 15-25 години експлоатация. Ако извършвате годишна проверка, можете да идентифицирате възможни локални повреди и да ги отстраните, което допълнително ще увеличи експлоатационния живот.

Кога е необходим основен ремонт на покрива?
Към основен ремонт на покрива се прибягва, когато покривният материал е повреден с 30 процента или повече. Основните признаци на повреда на покрива, които изискват основен ремонт на покрива, са:

Огънати греди;
Рейки, греди с признаци на мухъл и гниене;
Битумният покрив се е отлепил на много места;
Напукана азбестоциментова плоча;
Ръждясало покривно покритие;
Значителни повреди по боята;
Вдлъбнатини върху метални листове.
Решението за основен ремонт на покрива е оправдано от намаляване на нивото на безопасност на жителите на къщата, както и от повреда на стените на къщата и тавана от дъжд и стопена вода. Ако е повредено само покривното покритие, единственият вариант е да го смените. Ако гредите са повредени или провиснали, както и ако дъските са изгнили, е необходим цялостен ремонт със смяна на цялата система на гредите и покрива.

Leave A Comment

Fields (*) Mark are Required