icon

Morbi et tellus imperdiet, aliquam nulla sed, dapibus erat. Aenean dapibus sem non purus venenatis vulputate. Donec accumsan eleifend blandit. Nullam auctor ligula

Get In Touch

Quick Email
info.help@gmail.com
  • Home |
  • Изолация на таванския покрив

Изолация на таванския покрив

Като начало, нека отбележим факта, че много топлина се губи през покрива, приблизително 30 процента от общата. Ето защо е много важно да се обърне необходимото внимание на изолацията на таванския покрив. Тази статия предоставя препоръки, за да направите вашето таванско помещение удобно за живеене и да минимизирате загубата на топлина през покрива.

Изолацията на мансарден покрив се състои от два важни етапа – защита от влага и отстраняване на влагата, ако проникне вътре. Влагата може да се появи поради следните причини. При полагане на топлоизолация температурата вътре в тавана започва рязко да се различава от температурата на въздуха навън. Това води до появата на конденз, което принуждава собствениците да вземат допълнителни мерки за изолация и защита от влага.

Освен това човешката дейност оказва голямо влияние, влажността на въздуха в тавана се увеличава по време на готвене, мокро почистване и други човешки дейности. Топлият въздух търси изход и преминава през насипно покритие, след което се натъква на студен покрив. Така се получава конденз – капки вода, които могат да разрушат топлоизолацията, а също така да доведат до разрушаване на дървените конструкции.

Ето защо изолацията на таванския покрив трябва да започне с надеждна бариера срещу пара, за да се предотврати потокът на топъл въздух от вътрешността. Също така отбелязваме, че топлоизолацията трябва да бъде придружена от хидроизолация, ако това не е покрив на беседка.

Тези действия вече са напълно достатъчни и такава двустепенна защита сама по себе си вече е завършена, но можете също да се погрижите за отстраняването на задържаната влага, за да сте сигурни, че вашето таванско помещение е напълно защитено от студа. Отстраняването на влага може да се осигури чрез създаване на система за циркулация на въздуха между слоевете покривна изолация. Също така е важно да запомните теглото на подовите плочи.

И така, основният начин за изолиране на покрива е поставянето на изолация. Може да се полага под гредите, над гредите и между тях. Най-често срещаният метод на монтаж е между гредите; Обърнете внимание, че изолацията трябва да бъде непрекъсната във всички зони, а разстоянието до хидроизолацията трябва да бъде поне два см. Днес на пазара вече се предлагат видове топлоизолации, които осигуряват хидроизолация, което прави полагането на допълнителен слой ненужно.

Не забравяйте, че изолацията на покрива не е лесна задача и преди да започнете, трябва да проверите всички покривни конструкции и рамки. Проверете дървените конструкции за повреди. И след това преминете към основната изолационна работа.

Leave A Comment

Fields (*) Mark are Required