icon

Morbi et tellus imperdiet, aliquam nulla sed, dapibus erat. Aenean dapibus sem non purus venenatis vulputate. Donec accumsan eleifend blandit. Nullam auctor ligula

Get In Touch

Quick Email
info.help@gmail.com
  • Home |
  • Как да изберем дренаж?

Как да изберем дренаж?

Необходима е покривна дренажна система за събиране и отстраняване на атмосферната влага, падаща върху покрива. Водата трябва да се отвежда на определено място. Устройствата на различните дренажи не се различават по същество. Тяхната система включва тръби, дренажи, улуци и специални части, които ви позволяват да придадете на канала желаната конфигурация.

Нито един покрив не може без дренажна система, тъй като е необходимо да се предотврати навлизането на излишната вода върху външните стени на сградата, мазето и основата. Основната функция на дренажа е да осигури сухота на стените на къщата и да предпази насажденията в съседство с къщата от ерозия. Неговата естетическа функция също е важна. Отводнителната система прави покрива да изглежда завършен. Това е като черешката на върха на тортата.

Преди да поръчате дренажна система, трябва да разберете предимствата и недостатъците на материалите, от които са направени. Нашите предци са правили улуци от глина. През Средновековието е имало различни техни фигури, във вътрешността на които са били вмъкнати дренажни тръби. В продължение на стотици години основната структура на дренажната система не се е променила. Гамата от материали за тяхното производство се разшири значително.
Пластмасовите дренажни системи са устойчиви на корозия и алкални агенти. Пластмасата не се влияе значително от температурни колебания (+50/-500C). Този материал не гори и има висока якост на опън при положителни температури. Пластмасовият дренаж е лесен за монтаж и поддръжка. Високият коефициент на приплъзване предотвратява натрупването на мръсотия. Доволни сме от разнообразието от форми и цветове на такива улуци, както и от отличното поглъщане на шума.

Поцинкованата стомана, от която са направени метални улуци, е доста устойчива на корозия. Работният температурен диапазон за такива улуци е по-широк, отколкото за пластмаса (+110/-500C). Металните улуци обаче се монтират по-трудно. Той е по-малко гъвкав и неговите шумоизолиращи качества оставят много да се желае.
Медните улуци са украса за дома. С течение на времето материалът потъмнява и се покрива със специален филм – патина. Такъв дренаж може да се монтира само чрез запояване. Медта е скъпа, но изключително издръжлива. Медните улуци са много надеждни. Те могат да издържат до 150 години.

Напречното сечение на всеки дренаж, независимо от какъв материал е направен, може да бъде кръгло или правоъгълно. Метален сифон с кръгло напречно сечение ще ви издържи по-дълго.

Leave A Comment

Fields (*) Mark are Required