icon

Morbi et tellus imperdiet, aliquam nulla sed, dapibus erat. Aenean dapibus sem non purus venenatis vulputate. Donec accumsan eleifend blandit. Nullam auctor ligula

Get In Touch

Quick Email
info.help@gmail.com
  • Home |
  • Как да изградим покрив

Как да изградим покрив

Строителството на къща или друга сграда изисква максимална концентрация и умения в тази област от хората, които извършват тази работа. В крайна сметка отношението, с което подхождате към изграждането на една сграда, е как тя ще стои и ще радва собствениците. Всички сгради са различни една от друга. Някои са по-малки, други по-големи, някои имат особености в конструкцията и т.н. Но основният атрибут на всяка сграда е покривът. Това е отделът, който защитава цялата сграда и хората, които са там, не само от слънчева светлина, но и от всички природни проблеми, като дъжд, вятър, урагани и т.н.

Разбира се, преди всичко трябва да намерите приличен обект с договор за строителство, например тук. Но изграждането на тази част от къщата често е доста скъпо, така че въпросът как да изградите покрив със собствените си ръце става актуален. Преди да преминете към основната тема на обсъждане, е необходимо да се запознаете с това какви покриви има и какви са техните функционални характеристики.

Видове покриви и техните конструктивни характеристики
Сред огромното разнообразие от вариации, използвани при изграждането на вашия дом или гараж, има стандарти, които се използват най-често. Това се дължи на различни фактори, вариращи от простота на дизайна до ниската цена и надеждността. Когато мислите как да построите покрив за къща, прочетете и изберете най-добрия вариант за себе си.

Типът навес се счита за най-простият и евтин. Много навеси, гаражи, бани и други малки сгради използват точно тази опция. Сред предимствата на скатните покриви си струва да се подчертае, че те се монтират доста бързо и също така ви позволяват да спестите добра сума пари. Това се дължи на факта, че този тип ще използва много по-малко покривен материал от другите покриви, но въпреки такива изкусителни предимства, днес е почти невъзможно да се намери дори малка къща с скатен покрив. Това се дължи на факта, че опцията за постене прави невъзможно да има таванско помещение.
Типът фронтон се счита за по-популярен и уместен от началото на мащабната урбанизация. Буквално всеки пети покрив има такъв дизайн и това не е просто така. Сред положителните аспекти трябва да се отбележи, че триъгълната конструкция с широка основа дава максимална здравина на цялата конструкция. В допълнение, създаването на таван или втори етаж не е особено проблематично. Освен това не може да не се отбележи, че този тип има много привлекателен и домашен външен вид. Сред недостатъците няма нищо особено. Можете да посочите по-голямото тегло на конструкцията в сравнение с предишния вариант, както и факта, че конструкцията ще изисква два пъти повече материали Един от подвидовете на тази опция включва мансарден покрив, който е висок покрив, състоящ се от няколко нива. Тази опция ви позволява безопасно да поставите втория етаж директно под тавана.
Дизайнът с четири наклона напредна, започнаха да се измислят все повече и повече варианти на разположение на равнините на покрива. Днес таванският вариант не може да се види навсякъде, защото изисква специални строителни техники, както и висока консумация на материали. Разбира се, сред предимствата си струва да се подчертае по-хладен естетичен външен вид, както и още повече пространство за поставяне на таванско помещение. . Но за съжаление този дизайн не се утвърди като основен, тъй като изисква много инвестиции.
Комбинирани покриви Когато сградата има няколко нива или други характеристики, най-добре е да се прибегне до инсталирането на комбиниран покрив. Такъв покрив не само ще изглежда страхотно, но и ще изпълнява всичките си функции по най-добрия начин. Много често тази опция се нарича счупена. Това се дължи на факта, че няма определена строгост в линиите и са възможни всякакви различия в зависимост от дизайна на сградата.
Как да изградим покрив правилно?
След като сте разбрали основните термини и видове покриви, можете спокойно да преминете към кратко описание на това как сами да изградите покрив. Разбира се, не е реалистично да се опише подробно целият процес за всяка покривна опция; за това е по-добре да гледате видео уроци в Интернет. Но все пак си струва да поговорим накратко за това как да изградите една или друга опция, за да разберете коя ще бъде във вашите сили.

Как да изградим скатен покрив?
Когато започнете да изграждате тази покривна опция, трябва да изчислите колко и какви материали трябва да бъдат подготвени. Също така решете в каква посока ще бъде обърнат наклонът. Най-често те предпочитат да отклонят водата към задната част на сградата. За да направите това, предната част на покрива трябва да е малко по-висока от задната. Тази стойност ще зависи само от площта на самия покрив. Тъй като когато се увеличи, е необходимо да се увеличи наклонът, за да се подобри оттичането на водата. Ако се интересувате от това как да построите покрив на плевня, тогава трябва да запомните, че предната част трябва да е 3-4 пъти по-висока от задната, освен това не забравяйте за изолацията. Разрешено е използването на незапалима минерална вата или, както в старите времена, слама за покриване на пространството под покрива.

Leave A Comment

Fields (*) Mark are Required