icon

Morbi et tellus imperdiet, aliquam nulla sed, dapibus erat. Aenean dapibus sem non purus venenatis vulputate. Donec accumsan eleifend blandit. Nullam auctor ligula

Get In Touch

Quick Email
info.help@gmail.com
  • Home |
  • Как да изградим скатен покрив

Как да изградим скатен покрив

Много често, когато строят частни къщи, хората правят скатен покрив. За да можете да се възползвате максимално от таванското пространство (например да направите таванско помещение, жилищни помещения), трябва да помислите: може би трябва да направите точно такъв покрив в къщата си.

Покривът се нарича счупен покрив поради формата му; Този тип покрив има голямо предимство в сравнение с други покриви: подпокривното пространство е много по-удобно и по-голямо, а скатният покрив е удобен и оригинален. И така, как да построите скатен покрив за вашия дом?

Кой дизайн е най-подходящ за това? Дизайнът на скатен покрив е прост: стенните стълбове и гредите се изрязват под желания ъгъл на всички места, където склоновете се счупват. За закрепване на възлите на цялата рафтова система се използват така наречените клинове от шперплат. Дебелината им не трябва да надвишава 2 см.

Препоръчително е да сглобите конструкцията на земята, след което да я повдигнете на части и да я закрепите там. Наистина можете да направите всичко това със собствените си ръце, ако направите чертежа и всички изчисления правилно. Ако строите малка къща, тогава този дизайн на покрива е идеален за вас, защото… няма нужда да правите скатен покрив със сложна форма. Но при големите къщи нещата са малко по-различни: използва се отлична рафтова система. Също така е важно да знаете за покривите от ондулин и покривите от шисти.

Предварително подгответе шаблон за греди, след което прикрепете греди към крайните части, които трябва да бъдат предварително обработени. Използвайте кантирана дъска с размери 10 см * 2,5 см за страничните тавански стени; същата дъска е идеална за горната част. Частите трябва да бъдат подготвени според подготвения шаблон;
Временните закрепвания и страничните секции се монтират първо по време на монтажа, след което се повдигат специалните странични рамки, за да се закрепят трайно страните. За горната част на носещата конструкция закрепете скобите с аксиална греда. За подсилване можете да използвате специални вертикални стелажи, изработени от листове шперплат. След това започнете вътрешната и външната облицовка на покрива. Дограмата се монтира преди външната обшивка на страната.

За да монтирате покривния материал, наклоненият покрив се извършва на части. Можете лесно да се справите без различни подемни съоръжения. Много хора се интересуват от въпроса как да изградят скатен покрив. В резултат на това няма да имате обикновен покрив, а голяма таванска стая с висок таван.

Leave A Comment

Fields (*) Mark are Required