icon

Morbi et tellus imperdiet, aliquam nulla sed, dapibus erat. Aenean dapibus sem non purus venenatis vulputate. Donec accumsan eleifend blandit. Nullam auctor ligula

Get In Touch

Quick Email
info.help@gmail.com
  • Home |
  • Как да намерим добър майстор на покрива?

Как да намерим добър майстор на покрива?

Въпреки че човекът винаги е търсил подслон и защита от дъжд и сняг, създавайки различни видове покриви, покриването на покриви не е толкова стара професия. Тази професия се идентифицира едва през деветнадесети век.

Керамизаторът е занаятчия, който се занимава с преполагане на плочи и ремонт на покривни материали, покривни или керемиди, керемиди, плочи и др. Преди това покривачите изпълняваха задачите на дърводелец. Двадесет и първи век е изключително чувствителен към технологичния прогрес и изисква повишена компетентност на изпълнителите. Вашият стогодишен дом може да изглежда като много от домовете във вашия квартал, но функциите, които предлага за предпазване от студ, топлина и дъжд, са се променили почти всичко. На пазара обаче има много изпълнители със стари методи и материали. Може да ви построят покрив, но той не е задължително да изпълнява функциите, които се очакват от една модерна сграда
Покрив… като смартфон?
В миналото телефонът се е използвал само за разговори, снабден е с екран и слушалка, но днес мобилният телефон има много повече възможности. За мнозина това е преносим офис, прозорец към света, частно лице. Подобна аналогия възниква по отношение на покрива: с напредването на покривната технология, функцията на покрива се променя и покриващият е изправен пред различни предизвикателства.

Всеки си спомня къщите на баби или други по-възрастни роднини, където покривът беше единствената защита от външни влияния, а отдолу имаше таван, обикновено с дървен материал, неизползвани вещи и т.н. Днес покривът се превърна в неразделна част от сградата, а таванското помещение може да се преустрои в спалня, баня или всекидневна.

В древни времена покривната конструкция е била много проста по отношение на изпълнението. Покриването се извършваше от хора с три занаята: дърводелец, който правеше дървени конструкции, майстор, който монтираше керемиди с циментова замазка, и тенекеджия, който работеше с ламарина. Никой не попита нито за топлоизолация, нито за образуване на водна пара, нито за защита от външни звуци в съвременния смисъл на думата. Покривът служи като чадър. В днешно време покривът е като палто. Тя трябва да е удобна, стегната и да дава топлина. Ето защо, когато избирате покривен майстор, попитайте колко модерни са неговите инструменти, материали и принципи на работа.

Leave A Comment

Fields (*) Mark are Required