icon

Morbi et tellus imperdiet, aliquam nulla sed, dapibus erat. Aenean dapibus sem non purus venenatis vulputate. Donec accumsan eleifend blandit. Nullam auctor ligula

Get In Touch

Quick Email
info.help@gmail.com
  • Home |
  • Как да подготвим улуците за есенно-зимния период

Как да подготвим улуците за есенно-зимния период

Поддръжката на улуците може да се извърши чрез почистване с мека четка. Моля, обърнете внимание, че не се препоръчва използването на телена четка, тъй като може да причини повреда на улуците. Следващата стъпка е да почистите с вода с помощта на градински маркуч или машина за миене под налягане.

Преди предстоящия есенно-зимен период си струва да проверите състоянието на улуците. Тяхното правилно функциониране гарантира безопасността на нашия дом, а също така ще ни позволи да избегнем ненужни финансови разходи, свързани например с ремонт на повредена фасада. След цялостно почистване на водосточните тръби е необходимо да се провери тяхната херметичност; Когато видим повреда, струва си да я накиснете със специално разработен разтвор, който ще помогне да се предотврати появата на ръжда. Уплътнете течовете с наличните на пазара уплътнители – полиуретанови, битумни или силиконови.

Есента е време, когато сме изправени пред огромно количество листа. Вариант, който си струва да използвате, са защитни мрежи, които ще предотвратят запушването на дренажните тръби. Често резултатът от пренебрегването на това действие е изливане на дъждовна вода през улуците или полепване и замръзване на сняг по тях.

Снегът е голяма заплаха за улуците. Интензивните му валежи и последващите лавини могат да доведат до пропадане на улука. Функционален и доказан метод е инсталирането на електрически нагревателни кабели, които осигуряват работата на улуците дори при тежки студове.

Посочената по-горе поредица от работи, извършвани два пъти годишно, ще осигурят непрекъсната работа на дренажната система в продължение на много години.

Leave A Comment

Fields (*) Mark are Required