icon

Morbi et tellus imperdiet, aliquam nulla sed, dapibus erat. Aenean dapibus sem non purus venenatis vulputate. Donec accumsan eleifend blandit. Nullam auctor ligula

Get In Touch

Quick Email
info.help@gmail.com
  • Home |
  • Как сами безопасно да ремонтирате покрива си?

Как сами безопасно да ремонтирате покрива си?

Покривът е един от най-важните елементи в дизайна на цялата сграда. Затова е необходимо той да бъде надежден и добре защитен от негативните атмосферни влияния.

Правилният дизайн на този конструктивен елемент надеждно ще защити къщата от валежи и неблагоприятни климатични условия. Но все пак под влиянието на времето много материали стават неизползваеми и за да може покривът да продължи да служи правилно, понякога са необходими значителни ремонти или подмяна на покривни материали сами или с помощта на приятели.

Подготвителен етап на ремонт на покрива

Преди да започнете ремонта на покрива, трябва да оцените състоянието му. Първо се препоръчва да се огледа вътрешността, да се провери състоянието на гредите и здравината на подовата настилка на тавана. Едва след това можете да започнете да инспектирате външната повърхност на покрива.

Обърнете внимание не само на състоянието на материала, с който е покрит покривът, но и на фугите на покривните елементи и дали са плътно прилепнали към тръбата, билото или вентилационната система. След проверката трябва да вземете решение за обхвата на ремонта и предстоящите разходи.

Ако трябва да извършите само спешни ремонти на покрива на къщата си, за да възстановите локалните повредени участъци, тогава такъв ремонт на покрива може да се извърши от специалист, който не е покривен, със собствените си ръце. Текущият ремонт включва подмяна от 10 до 40% от цялата покривна площ и понякога изисква намесата на специалисти. При основен ремонт (повече от 40% от покрива) може да се наложи демонтаж на големи участъци и дори подмяна на цялото покритие и други покривни елементи.

Leave A Comment

Fields (*) Mark are Required