icon

Morbi et tellus imperdiet, aliquam nulla sed, dapibus erat. Aenean dapibus sem non purus venenatis vulputate. Donec accumsan eleifend blandit. Nullam auctor ligula

Get In Touch

Quick Email
info.help@gmail.com
  • Home |
  • Кои керемиди са по-добри: битумни или композитни?

Кои керемиди са по-добри: битумни или композитни?

Кои керемиди са по-добри: битумни или композитни? Много хора задават този въпрос. Съвременните технологии успяха значително да разширят възможностите си и днес тя се появява пред нас в различни варианти: от естествени плочки до метални. Днес особено популярни са битумните и композитните версии. Много е трудно да се каже кой от тях е най-добрият, тъй като всеки от тези видове има свои собствени характеристики. За да можете да направите своя собствена присъда, ви каним да разгледате подробно всеки от тези типове.

Меките керемиди са последната дума на пазара на покривни материали
Битумът, или както често се нарича, меки керемиди, се появи на пазара на покривни материали сравнително наскоро, но вече получи признание. Изработен е от фибростъкло, което е импрегнирано с битум, след което е поръсено със специални минерални стърготини отгоре. Той е лек и има много атрактивна цена. Въпреки външната си крехкост, битумният покрив katepal има отлична производителност. Има високо ниво на хидроизолация, звукоизолация и отлична еластичност, което го прави възможно да се използва дори за покриви с най-сложни форми. Освен това материалът е надеждно защитен от образуването на гъбички, мухъл и корозия.

Композитни плочки: основни предимства
Композитните плочки не са по-ниски по своите характеристики. На първо място, бих искал да кажа за такова много важно качество като ефективност. Композитните плочки се монтират с минимални отпадъци. Освен това е лек, което означава, че се транспортира лесно и не изисква допълнително укрепване на покривната конструкция. За разлика от естествените, композитните плочки се обработват, режат и огъват лесно. Неговото инсталиране няма да изисква допълнително време и усилия.

Композитните керемиди се предлагат в широка гама от форми, размери, цветове и нюанси, така че лесно могат да допълнят екстериора на всеки дом. В допълнение към естетическите предимства, такива плочки имат и отлични якостни качества. Композитните керемиди Metrotile са изработени от специален огнеупорен материал, който понася еднакво добре всички температурни условия и не акумулира атмосферно електричество. Композитните плочки могат да осигурят пълна херметичност и да предпазят от шума на падащите капки.

Leave A Comment

Fields (*) Mark are Required