icon

Morbi et tellus imperdiet, aliquam nulla sed, dapibus erat. Aenean dapibus sem non purus venenatis vulputate. Donec accumsan eleifend blandit. Nullam auctor ligula

Get In Touch

Quick Email
info.help@gmail.com
  • Home |
  • Коя дренажна система да избера за частен дом?

Коя дренажна система да избера за частен дом?

Атмосферните валежи влияят негативно на общото състояние на къщата. И ако не се вземат подходящи мерки навреме, може да настъпи разрушаване на основата и стените на сградата. Поради това в жилищните сгради се монтират специални дренажни системи, за да се гарантира, че водата се отвежда до място, където няма да навреди на основата на сградата.

Ако имате нужда от дренажна система, тогава първо решете коя опция да дадете предпочитание. Разликата между такива продукти се състои преди всичко в материала на производство. Въз основа на използвания материал съвременните дренажни системи могат да бъдат разделени на следните видове:

метал;
Пластмаса.
Коя опция е по-добре да се даде предпочитание?
Когато избирате конкретен материал за производството на дренажни системи, първо трябва да вземете решение за формата, размера и бюджета.

Цена
Най-простият и най-рентабилен вариант са продуктите, изработени от поцинкована стомана. Но ако използвате такива улуци през зимата без допълнително отопление и почиствате сняг и лед от тях с помощта на чук, това може да доведе до разрушаване на продукта. И най-доброто решение за използване в частен дом са улуците, изработени от метал и покрити с полимери.

Стомана
Това решение се счита за най-оптималното за повечето видове покривни системи. Идеални са за покриви от метални керемиди, вълнообразни листове и меки материали. В продажба можете да намерите и опции, които са покрити от двете страни със специални защитни полимери, благодарение на които продуктите са надеждно защитени от корозия, което гарантира тяхната висока издръжливост. В случай на температурни промени, размерите на такива продукти не се променят по никакъв начин. Следователно те могат да се използват в широк температурен диапазон. В същото време такива продукти са много удобни и лесни за инсталиране. Свързването на различни елементи на такива системи се извършва с помощта на специални ключалки. И благодарение на широката гама от цветове, можете лесно да изберете опция въз основа на дизайна на вашия дом.

Пластмаса
Пластмасовите опции са идеални за покривни плочки. Такива продукти имат по-ниска цена от металните. В същото време пластмасовите продукти имат висока степен на якост, което им позволява да се справят с различни въздействия. Единственият недостатък на такива системи е деформацията в резултат на резки температурни промени.

Leave A Comment

Fields (*) Mark are Required