icon

Morbi et tellus imperdiet, aliquam nulla sed, dapibus erat. Aenean dapibus sem non purus venenatis vulputate. Donec accumsan eleifend blandit. Nullam auctor ligula

Get In Touch

Quick Email
info.help@gmail.com
  • Home |
  • Коя дренажна система да избера? Пластмаса или метал?

Коя дренажна система да избера? Пластмаса или метал?

Отводнителната система е неразделна част от всяка сграда. Това е разбираемо, тъй като валежите, ако не бъдат отстранени от покрива своевременно, могат да повредят не само него, но и други конструкции.

Тъй като дренажът е разположен извън сградата, той трябва да бъде възможно най-устойчив на външни влияния и също така да е в хармония със самата сграда. Ето защо днес жилищните къщи и сгради обикновено са оборудвани с дренажни системи, изработени от метал или пластмаса. И двата имат своите предимства и недостатъци и поради това много собственици не могат да решат кой от тези дизайни е подходящ конкретно за техния случай. И ние ще се опитаме да ви помогнем да разберете този проблем.

Метални улуци

Металните системи обикновено са изработени от стомана, покрити от двете страни със специален полимерен състав, който предотвратява образуването на ръжда. По правило такива системи се използват на покриви от метални керемиди и гофрирани листове. Подходящи са и за използване върху меки покриви и покриви от композитни керемиди. Тъй като полимерът може да бъде с различни цветове, такава дренажна система ще се впише перфектно в дизайна на всеки дом.

Основното предимство на такива конструкции е тяхната здравина и устойчивост на температурни промени. Всичко това не може да не повлияе на техния експлоатационен живот, чиято продължителност може да достигне 50 години. Що се отнася до основния недостатък на металните улуци, това несъмнено е високата цена.

Пластмасови улуци

Пластмасовите дренажни системи се използват най-добре на покриви, покрити с естествени и битумни керемиди, тъй като идеално се комбинират с материали, които имат грапава повърхност. Въпреки че цената на пластмасовите улуци е много по-ниска от металните, те практически не им отстъпват по нищо, а по пропускателна способност често дори ги превъзхождат.

По този начин пластмасовите улуци не се страхуват от корозия и физически въздействия. Единственият проблем, с който собственикът им може да се сблъска с течение на времето, е линейната деформация на отделните компоненти, която възниква поради честите температурни промени. Правилната инсталация обаче ще ви спести от този проблем.

Така че, когато избирате между пластмасова и метална дренажна система, първо обърнете внимание на дизайна на вашия покрив, климатичните характеристики и средните годишни валежи.

Leave A Comment

Fields (*) Mark are Required