icon

Morbi et tellus imperdiet, aliquam nulla sed, dapibus erat. Aenean dapibus sem non purus venenatis vulputate. Donec accumsan eleifend blandit. Nullam auctor ligula

Get In Touch

Quick Email
info.help@gmail.com
  • Home |
  • Критерии за избор на висококачествени метални керемиди

Критерии за избор на висококачествени метални керемиди

Изграждането на нов дом е изключително скъпо и времеемко начинание. За да извършите всички строителни работи правилно и да получите добър резултат, трябва предварително да обмислите всички детайли и малки неща. Особено внимание трябва да се обърне на процеса на монтаж на покрива, тъй като ако покривът е монтиран или избран неправилно, тогава дори добре изградените стени, тавани, подове и други елементи на сградата скоро ще станат неизползваеми.

В този момент под формата на покриви се използват десетки различни материали, сред които металните керемиди са най-популярни. Това е профилиран лист, изработен от поцинкована стомана и покрит със специален защитен полимерен слой. Тези листове са в състояние да имитират естествени плочки и то толкова добре, че от разстояние понякога е невъзможно да се различи метал от керамика.
Основни критерии за избор на метални керемиди
Не всички строителни материали от този тип обаче са еднакво полезни. Ето защо по-долу представяме списък с параметри, по които трябва да изберете метални плочки:

Гаранция – може да варира значително при различните производители, но средно е около 10-15 години. Но не бъркайте гаранционния срок с периода на експлоатация на материала, тоест неговия експлоатационен живот. Гаранция обикновено се дава само за покритието, а не за самия материал, който може да издържи поне 40-50 години.
Дебелина на стоманата – някои производители се опитват да спестят от материали, като продават стоманени листове с дебелина 0,4 mm под прикритието на листове от 0,5 mm. Затова ви съветваме винаги да носите микрометър със себе си, за да определите точната дебелина на стоманата.
Етикетиране – за да закупите наистина висококачествени метални плочки, трябва да обърнете внимание на добре познати, изпитани във времето марки. Обикновено такива материали имат подходящи маркировки на предната страна на ключалката, потвърждаващи готовността на производителя да изпълни гаранционните си задължения.
Дебелината на цинковия слой – нещата са по-трудни за идентифициране. Висококачествените метални плочки не трябва да показват признаци на корозия. Ако не е направено в съответствие с определени параметри, тогава ръждата може да бъде открита на ставите, ако ги погледнете от определен ъгъл.

Leave A Comment

Fields (*) Mark are Required