icon

Morbi et tellus imperdiet, aliquam nulla sed, dapibus erat. Aenean dapibus sem non purus venenatis vulputate. Donec accumsan eleifend blandit. Nullam auctor ligula

Get In Touch

Quick Email
info.help@gmail.com
  • Home |
  • Меки плочки и техните характеристики

Меки плочки и техните характеристики

За покриви се използват много различни материали, един от които е монтирането им, а покритието има отличен външен вид. Освен добрия външен вид, меките керемиди имат висока шумоизолация, лесно прикриват някои дефекти в релефа на покрива и се монтират добре на покриви със сложен релеф.

Полагането на меки плочки има свои собствени характеристики
Меките керемиди се изработват на базата на битум, по метода на послойно, горещо пресоване на модифициран битум със синтетична или фибростъкло основа. Издържа на външни температури от минус 60 С до плюс 115 С и е отличен покривен материал. Нарича се още битумни керемиди; в продажба се предлагат почти всички цветове на този покривен материал.

Непрекъсната обшивка
Тъй като меките керемиди имат прилична гъвкавост и ниско тегло, те са много лесни за инсталиране на всеки покривен дизайн. Но поради своята гъвкавост, той изисква непрекъснато обшиване на гредите. За облицовка се използват влагоустойчив шперплат, дъски с език и жлеб, кантирани дъски и OSB-3. Преди да монтирате обшивката, се препоръчва да я обработите с антисептичен състав; това значително ще увеличи експлоатационния му живот и ще предотврати гниенето.

Хидроизолация
Подобно на всички други материали, полагането на гъвкави плочки изисква монтиране на хидроизолация; Препоръчително е да инсталирате топлоизолационен слой, това може да се направи успоредно с полагането на покрива или след него, като се използва вътрешното пространство на покрива.

Маркиране
За да поставите гъвкавите плочки равномерно, маркирайте вертикални и хоризонтални ивици върху обшивката със строителен маркер и линийка. Тези линии са необходими като водачи, тъй като листовете от гъвкави плочки са малки и не могат да бъдат монтирани точно „на око“.

Температура на въздуха
Полагането на гъвкави керемиди на покрива трябва да се извършва при положителни температури на въздуха, препоръчителната температура е 15 C и повече. Ако монтажът се извършва при температура от +5 C или по-ниска, е необходимо монтираните листове да се нагреят със строителен сешоар. Съхранявайте останалите листове в топло помещение и ги отстранявайте само когато е необходимо.

Закопчаване
Меките керемиди се закрепват с помощта на поцинковани пирони или специални покривни винтове. Също така, в някои труднодостъпни места и по ръбовете на фугите, за закрепване се използва специално предназначена за тази цел битумна мастика (по-рядко строително лепило).

Квалификация и проектиране
За да поставите меки плочки, трябва да имате доста висока строителна квалификация, така че не се препоръчва да го монтирате сами, ако нямате подходящо обучение. Но в същото време е възможно да се покрие покривът на почти всеки дизайн с наклон от 15 до 90 градуса, наистина уникален материал.

Висококачествените меки керемиди ще издържат до 25 години; ако след 5-7 години проверите и отстраните евентуални външни повреди на покрива, можете да удължите експлоатационния живот още повече.

Leave A Comment

Fields (*) Mark are Required