icon

Morbi et tellus imperdiet, aliquam nulla sed, dapibus erat. Aenean dapibus sem non purus venenatis vulputate. Donec accumsan eleifend blandit. Nullam auctor ligula

Get In Touch

Quick Email
info.help@gmail.com
  • Home |
  • Покриване на покрива с метални керемиди – основните етапи

Покриване на покрива с метални керемиди – основните етапи

Надежден покрив, включително изолация по склоновете и висококачествена хидроизолация, е мечтата на всеки собственик на селска къща. Днес такава мечта е лесно постижима, ако се монтира метален покрив. Тази процедура се извършва на няколко етапа. Преди да покриете покрива с метални керемиди, трябва да помислите върху въпроса за премахването на стария покрив. Тук всичко зависи от технологията, използвана за направата на покривния пай и неговото състояние.

Извършване на контролни измервания
Когато монтажът на гредите приключи, е необходимо да се измери отново размерите на покривните наклони, тъй като по време на строителството може да са възникнали някои отклонения. Също така е необходимо да се обърне внимание на правоъгълността на покрива, тъй като допълнителните елементи могат да скрият само малки дефекти (не повече от 10 mm).
Основният размер, който ще определи дължината на листовете, е дължината на наклона. Всъщност това е разстоянието от стрехите до билото на покрива, което се определя, като се вземе предвид надвесът на листа от стрехите на покрива (до 40 mm). В случай, че наклонът е по-дълъг от 7 метра, листовете се разделят на два или повече фрагмента, припокриващи се (най-малко 150 mm). Недостатъкът на дългите листове, които имат по-малко фуги, е, че работата с тях не е много удобна.

Съвети за работа с метални плочки
Преди да покриете покрив с метални керемиди, не пречи да се запознаете с редица негови характеристики. Този материал е издръжлив само когато се използва правилната технология за монтаж и лесно се деформира по време на транспортиране. За да избегнете деформация, трябва да товарите и разтоварвате много внимателно и да носите листовете само за ръбовете по дължината им.

По време на монтажния процес по краищата на листовете се образуват метални стружки, за отстраняването на които е по-добре да използвате мека четка. Ако листовете се замърсят по време на монтажа, за почистването им могат да се използват само неагресивни препарати. Абразивните съединения за метални плочки са противопоказани.

Как правилно да обработваме листове от метални плочки
При покриване на покрив с метални керемиди, рязането на листове трябва да се извършва само с ножовка, специална ножица или ръчен електрически трион с карбидни зъби. Всички места, където остава гол метал, трябва да бъдат третирани със специална боя, за да се предпази стоманата от корозия. Популярната мелница с монтирано абразивно колело не трябва да се използва за рязане на листове, тъй като използването му не се оправдава.

Leave A Comment

Fields (*) Mark are Required