icon

Morbi et tellus imperdiet, aliquam nulla sed, dapibus erat. Aenean dapibus sem non purus venenatis vulputate. Donec accumsan eleifend blandit. Nullam auctor ligula

Get In Touch

Quick Email
info.help@gmail.com
  • Home |
  • Покривна конструкция – характеристики и съображения за проектиране

Покривна конструкция – характеристики и съображения за проектиране

Системата за покривни ферми най-често се изработва от парчета дърво, приготвени в дъскорезница. Има няколко вида покриви. Тяхната форма влияе върху конструкцията. Силата на конструкцията зависи от нейното изпълнение. По-специално, важно е да се правят връзки между елементите в зависимост от вида на конектора. Формата с ъгъла на покрива и степента на сложност на изпълнение влияят върху характера и дизайна на покритието. Разбира се, покривните материали играят важна роля, но велпапето се избира в зависимост от естеството на покривната конструкция.

Конструкцията се състои от греди, греди, плочи, греди, колони и др. Има покривни конструкции като греди, напречни греди, обшивка и други подобни. Съществува и конструкция на ферма, създадена от листове от дъски или опростена под формата на греди, базирани на самата стена.

При рафтовата система гредите трябва да имат правоъгълно напречно сечение и съотношение на страните от 1:2 до 1:3. Има няколко начина да ги комбинирате. Сред гредите, подсилени с щифтове от твърда дървесина, се оформя така наречената лястовича опашка или обикновена лястовича опашка с подсилено уплътнение. Цялата конструкция трябва да бъде подсилена с болтове.

Елементите на гредите на фермата са свързани с пирони, а горните възли са допълнително подсилени. Този дизайн се използва главно за създаване на къщи без таван. Въпреки това, можете да направите таванско помещение с плосък покрив. След като конструкцията на фермата е монтирана, нейните долни ленти действат като греди за горния етаж. Въпреки това, не всеки дизайн на покрива може да бъде изпълнен само по този начин. Често някои от неговите части трябва да бъдат изградени по традиционния начин.

За да се изгради покрив с по-сложна конфигурация, например под формата на дъга, си струва да се използват сглобяеми фермови конструкции от ламинирана дървесина. Това осигурява по-големи възможности за формиране на различни форми, има по-висока носимоспособност и здравина на дървото. Конструкциите на ферми могат да бъдат монтирани и с дървени греди. Те се състоят от платно под формата на удължена лента от шперплат или ПДЧ и дървени опори.

Понякога, вместо колан от шперплат, горните и долните колонтитули са свързани с напречни метални скоби. I-гредите могат да се използват и като отделни елементи на покривната конструкция – греди или мазилка. Основното им предимство е минималното тегло (3-6 kg/m), съчетано с висока якост. В зависимост от покривната конструкция, фермовите конструкции могат да имат различни видове покриви. Ако говорим за покрив с таванско помещение, тогава тази конструкция е доста лесна за изпълнение.

Leave A Comment

Fields (*) Mark are Required