icon

Morbi et tellus imperdiet, aliquam nulla sed, dapibus erat. Aenean dapibus sem non purus venenatis vulputate. Donec accumsan eleifend blandit. Nullam auctor ligula

Get In Touch

Quick Email
info.help@gmail.com
  • Home |
  • Покривният материал през погледа на експертите

Покривният материал през погледа на експертите

Обикновено всички покривни материали са разделени на практични и непрактични. Непрактичните материали включват слама, тръстика и леко желязо (алуминий), но руснаците вече не живеят като трите прасенца от едноименната приказка, затова избират качествен продукт от производител, който ще издържи повече от 20 години.

Няма нужда да провеждате семеен съвет по този въпрос: не е женска работа да обсъжда строителни въпроси, така че разчитайте повече на това, което казват експертите. Покривният материал или по-скоро неговото количество зависи от дизайна на покрива и наличните ви средства за препитание. Строителите препоръчват ондулин, защото с него ще живеете поне 25 години без ремонт, а къщата под него изглежда богата, което не е маловажно за тези, които обичат комфорта.
За други собственици си струва да се вземе предвид самият материал – парче, лист и ролка. И си струва да решите кой искате: минерален или органичен. Някои строители съветват закупуването на покрив с метализиран филм, докато други препоръчват закупуването на покрив с полимерно покритие. Но битумното покритие също не е лошо за централния руски климат: тук вашите предпочитания трябва да играят важна роля при избора на продукт.

В зависимост от защитния слой, покривният материал се разделя на

люспест;
едрозърнест;
прашен;
дребнозърнеста.
Може да има основа от картон, стомана, фолио или фибростъкло, така че за начинаещ е трудно да реши какво да купи за първи път. Всеки материал има съответна документация, след като прочетете, можете лесно да изберете точно листа, с който искате да покриете покрива.

Напоследък нискокачественият материал спря да навлиза на пазара: възникват проблеми при инсталирането му. И все пак първото място се заема от конструкции от ондулин, които не изискват специални умения, освен тези, за да останат на повърхността. Гвоздеите също се продават с ондулин, така че не е нужно да страдате поради липсата на крепежни елементи, седейки на височина 10 метра от земята.

Leave A Comment

Fields (*) Mark are Required