icon

Morbi et tellus imperdiet, aliquam nulla sed, dapibus erat. Aenean dapibus sem non purus venenatis vulputate. Donec accumsan eleifend blandit. Nullam auctor ligula

Get In Touch

Quick Email
info.help@gmail.com
  • Home |
  • Покривни материали за покрива: 6 основни фактора за избор, видове и цени

Покривни материали за покрива: 6 основни фактора за избор, видове и цени

Колкото по-разнообразен става пазарът на покриви, толкова по-трудно е за човек, който не е особено запознат с този въпрос, да избере материал за покрива на къща. Много често решението се взема въз основа точно на два фактора: визуално предпочитание и цена. Тези критерии също са важни, но определено не трябва да ги поставяте в горната част на списъка. В тази статия ще ви разкажем за най-популярните видове покривни материали за покриви и какво трябва да имате предвид при избора.

Основни видове покривни материали, техните плюсове и минуси
Съществува обща класификация на покритията според формата на освобождаване: лист, ролка и парче. Всяка категория включва няколко разновидности. Но ние ще разгледаме само онези опции, които са в най-голямо търсене при изграждането на частни къщи.

Вълнообразен лист
Принадлежи към бюджетната категория покрития, но в същото време изглежда добре, лесно се монтира и служи дълго време. Минуси: металът е податлив на корозия, лоша звукоизолация.

Метални керемиди
Металните имитиращи плочки са направени от същия състав като вълнообразните листове. Разликата е сложното формоване на стоманените листове и по-голямата твърдост. Металните плочки се оценяват за техния представителен външен вид и издръжливост и това се отразява в цената. Струва повече от профилирани листове със средно 100-150 рубли на кв.м. Недостатъците са същите: податливост на корозия и шум.

Еврошифер
Второто, „популярно“ име за този покрив е ондулин. Това са вълнообразни листове от целулозни влакна, импрегнирани с битум и покрити с полимер. Модерната версия се различава от конвенционалната плоча по своята екологичност, леко тегло и повишена устойчивост на износване. Недостатъци на ондулин: той е запалим, избледнява на слънце през годините, а на сянка може да се покрие с мъх.

Меки плочки
Един от най-атрактивните видове покрития се предлага за продажба под формата на парчета (херпес зостер). Гъвкавите покрития са сравнително лесни за инсталиране и много издръжливи, предотвратявайки навлизането на външен шум в помещението. Но има и оплаквания за меки плочки. Той е взискателен по отношение на спазването на технологията и температурните условия по време на монтажа. Някои марки се страхуват от замръзване, други не понасят силна топлина.

Азбестови шисти
Някога традиционното покритие за постсъветското пространство постепенно се изтласква от пазара от модерни алтернативи. Но все още има търсене на класически шисти и то доста. Основната причина е достъпната цена. Вълнообразните листове често се използват за покриване на стопански постройки, но с ограничен бюджет и у дома. Основният недостатък на шистите е, че материалът не е безопасен в състава си. В допълнение, голямото тегло на листовете затруднява монтажните работи, а тяхната крехкост създава проблеми при забиване на пирони.

Рулонни битумни и мембранни покриви
Тъканите на руло могат да имат различни състави:

изработени от фибростъкло с добавка на битум и полиестер с минерално покритие;
от EPDM или TPO с подсилен слой (мембрана).
Основното предимство на ролковите покрития е бързият монтаж. Те се залепват към подготвената основа, а фиксацията се укрепва чрез нагряване. Продуктите от фибростъкло са с по-лошо качество, пожароопасни и издържат до 15 години. Мембраните са по-скъпи, но са издръжливи, имат безвреден състав и са устойчиви на износване.

Leave A Comment

Fields (*) Mark are Required