icon

Morbi et tellus imperdiet, aliquam nulla sed, dapibus erat. Aenean dapibus sem non purus venenatis vulputate. Donec accumsan eleifend blandit. Nullam auctor ligula

Get In Touch

Quick Email
info.help@gmail.com
  • Home |
  • Покрив от естествени керемиди

Покрив от естествени керемиди

Естествените керемиди са екологично чист покривен материал, който се използва активно преди няколко века. Сега той отново набира популярност поради безупречното си представяне и други положителни свойства. Процесът на производство на естествени керемиди се състои от много етапи и следователно такъв покривен материал не е толкова евтин.

Но естествените керемиди braas имат много предимства, които други подобни покривни материали не могат да ви дадат.

Разновидности
Днес в продажба можете да намерите няколко различни вида естествени плочки. Сред тях са керамични и циментово-пясъчни.

Керамичните плочки се изработват по традиционни технологии. За целта се използва специален вид глина, към която се добавят пластификатори. След това получената смес се добавя към матрица и се поставя в пещ, където се изпича при много висока температура.

Циментово-пясъчните плочки се произвеждат по почти същата технология като предишната версия. Просто тези плочки съдържат цимент и пясък, към които се добавят специални пигменти.

Производствени характеристики
Производството на такъв покривен материал е сложен технологичен процес, който изисква големи финансови разходи. Но въпреки факта, че такъв материал има доста висока цена, с течение на времето инсталирането му ще се изплати повече от това. Основната характеристика е неговата издръжливост. В същото време естествените керемиди се считат за много престижен покривен материал, който може да добави представителност към сградата.

Предимства
В същото време такъв покривен материал има много предимства пред други видове:

Дълъг експлоатационен живот. Според производителите експлоатационният живот на такива материали е около 100 години;
Екологична безопасност. В процеса на производство на такъв покривен материал се използват само екологично чисти съставки. Следователно покривът от естествени керемиди е напълно безопасен;
Добра звукоизолация. Струва си да се отбележи, че използването на този покривен материал ще подобри звукоизолацията на помещението. В допълнение към защитата от уличен шум, той ви позволява да запазите топлината в помещението, което е много важно за жилищни сгради с тавански етаж.

Leave A Comment

Fields (*) Mark are Required