icon

Morbi et tellus imperdiet, aliquam nulla sed, dapibus erat. Aenean dapibus sem non purus venenatis vulputate. Donec accumsan eleifend blandit. Nullam auctor ligula

Get In Touch

Quick Email
info.help@gmail.com
  • Home |
  • Причини, поради които хората избират гъвкави керемиди за покрив

Причини, поради които хората избират гъвкави керемиди за покрив

Когато строите нова къща, първо трябва да решите какви строителни материали, включително за покрива, ще използвате.
Днес на строителния пазар има много покривни материали. Най-често хората избират или метални керемиди, или гъвкави битумни шиндли.
За да направите избор, трябва да сравните характеристиките на тези материали.

Металните керемиди са щамповани метални листове от поцинкована стомана с PVC покритие в различни нюанси с ширина около 1,5 метра. Интервалът на дължина варира от приблизително 1 метър до 6 метра. Дебелината на листа е около 0,5 мм. Повърхността на листа е покрита с полимерно защитно покритие от различни цветове.
Гъвкавите битумни шиндли са плоски листове с извито дъно. Размерът е приблизително 1 метър дълъг и около 0,5 метра широк, дебелината на такъв лист е от 3 до 5 мм. Основата на гъвкавите керемиди е фибростъкло, импрегнирано с два слоя битум, модифициран с различни добавки.
От лицевата страна всеки лист е покрит с каменни стърготини в различни цветове. Благодарение на този дизайн битумните керемиди стават гъвкави и лесни за монтаж.

Покривна конструкция

Теглото на металните керемиди и битумните гъвкави керемиди е приблизително в същия ред:
— теглото на металните плочки варира от 4,5 до 6,5 kg/m2, това е всичко
зависи от техническите характеристики на листа,
— теглото на гъвкавите плочки е в диапазона от 5 до 10 kg/m2, в зависимост от модификацията.
Следователно дизайнът на гредите за двата материала трябва да бъде еднакъв.
За битумните керемиди към гредите е допълнително прикрепена солидна основа от влагоустойчив шперплат. И това, от една страна, е минус по отношение на цената, от друга страна, такъв покрив е по-добре изолиран.
Технология на монтажа
Гъвкавите плочки се монтират лесно. Той е самозалепващ се от вътрешната страна и затова лесно залепва към здравата основа на покрива. Освен това листовете са приковани към основата на покрива. По време на монтажа страните се залепват заедно с помощта на вътрешен лепилен слой. Тъй като листовете от меки плочки се полагат със застъпване, главите на крепежните пирони не се виждат, за разлика от крепежите на металните плочки, той е безшумен по време на работа, а също и икономичен, при сложни покривни конфигурации няма неизползвани остава.

Не е трудно да се монтират метални керемиди само върху прости форми на покрива. Монтажът върху сложни покривни форми е проблематичен. Листовете са прикрепени към обшивката с помощта на самонарезни винтове с добавяне на гумени уплътнения. Това е слабото място на такова покритие, тъй като уплътненията бързо губят своята еластичност и херметичността на покрива може да бъде нарушена и подложена на ръжда. Металните плочки се наричат ​​​​„музикални“, защото по време на дъжд е много трудно да се отървете от шума.
Сравнение по цена

Цената на металните плочки варира от двеста до петстотин рубли на квадратен метър и зависи от качествените характеристики на листа и производителя. Но заедно с покупката на плочки трябва да закупите и компоненти, чиято цена достига до 50% от цената на самия материал.
Цената на гъвкавите плочки със средно качество варира от двеста до шестстотин рубли на квадратен метър. Наличието на солидна основа, от една страна, осигурява допълнителна топлоизолация, от друга страна, увеличава цената на цялата конструкция. Цената се увеличава с около двеста рубли на квадратен метър.
Предимства на гъвкавите плочки

Гъвкавите керемиди предотвратяват падането на сняг от покрива през зимата, но снегът не се задържа върху хлъзгавата повърхност на металните керемиди, ако пада масово, това може да повреди дренажа, а също така е опасно за човека в близост.
Металните плочки имат добра топлопроводимост, така че от вътрешната страна на покритието може да се образува конденз. За да избегнете това, е необходимо да изолирате вътрешността с хидроизолационни материали. Този вид конденз не се получава при покрив от гъвкави керемиди.
Материалът на металните керемиди е метал и може да привлича мълния. И е опасно. При покриви от гъвкави керемиди такъв проблем няма.
Битумните шиндли не ръждясват, за разлика от металните керемиди, които ръждясват на местата, където са закрепени с винтове към основата на покрива.
Гъвкавите плочки се монтират лесно. Той е самозалепващ се от вътрешната страна и затова лесно залепва към здравата основа на покрива. Освен това листовете са приковани към основата на покрива. По време на монтажа страните се залепват заедно с помощта на вътрешен лепилен слой. Тъй като листовете от меки плочки се полагат със застъпване, главите на крепежните пирони не се виждат, за разлика от крепежите на металните плочки, той е безшумен по време на работа, а също и икономичен, при сложни покривни конфигурации няма неизползвани остава.

Не е трудно да се монтират метални керемиди само върху прости форми на покрива. Монтажът върху сложни покривни форми е проблематичен. Листовете са прикрепени към обшивката с помощта на самонарезни винтове с добавяне на гумени уплътнения. Това е слабото място на такова покритие, тъй като уплътненията бързо губят своята еластичност

Leave A Comment

Fields (*) Mark are Required