icon

Morbi et tellus imperdiet, aliquam nulla sed, dapibus erat. Aenean dapibus sem non purus venenatis vulputate. Donec accumsan eleifend blandit. Nullam auctor ligula

Get In Touch

Quick Email
info.help@gmail.com
  • Home |
  • Снегозащитници за покриви и характеристики на тяхното използване

Снегозащитници за покриви и характеристики на тяхното използване

През зимата скатните покриви могат да представляват скрита опасност за минувачите. Опасността се дължи на факта, че често по пистите се натрупва голямо количество сняг, който всеки момент може да падне. И съответно, за да се избегнат злополуки, се препоръчва да се инсталират специални снегорини.
Снегозащитници за покриви: целта на тяхното използване?
Особено такива конструкции могат да бъдат необходими при изграждането на покриви от вълнообразни листове, тъй като такъв покрив има гладка повърхност и висок топлинен капацитет. И съответно в слънчев зимен ден такъв покрив ще се нагрее много бързо, в резултат на което долните слоеве сняг ще се стопят, което от своя страна води до намаляване на адхезията на снега към покривния материал. Този процес може да доведе до внезапно отстраняване на големи количества сняг от покрива. Ако инсталирате специални снегозадържатели на покрива, можете да избегнете подобни проблеми. Ако не ги инсталирате, това може да доведе до следните проблеми:

Деформация на покрива. В някои случаи може да възникне разрушаване на системата на покривната ферма, което се дължи на неправилно подравняване в резултат на неравномерно налягане на снега върху покрива;
Разрушаване на покрива по покривните склонове;
Повреда на различни съоръжения и съоръжения, които ще бъдат разположени, когато снежните маси се топят от покрива;
Разрушаване на дренажни системи.
За каква цел се използват такива структури?
Както бе споменато по-горе, такива продукти осигуряват висока степен на безопасност за покривната конструкция. Ако за вас е много скъпо да инсталирате голям брой снегорини на покрива, тогава се уверете, че те са монтирани поне около периметъра на цялата конструкция или на места, където се намират входът на сградата и прозорците.

Ползи от използването
Благодарение на монтажа на тези елементи е възможно да се предотврати механично увреждане на покрива, както и образуването на лед върху повърхността на покрива. Тези устройства могат да се различават едно от друго по конструктивни характеристики и метод на инсталиране. Всеки от дизайните има своите предимства и недостатъци. Изборът на един или друг дизайн зависи изцяло от характеристиките на покрива и дебелината на снежната покривка, която често се натрупва върху повърхността на покрива.

Leave A Comment

Fields (*) Mark are Required