icon

Morbi et tellus imperdiet, aliquam nulla sed, dapibus erat. Aenean dapibus sem non purus venenatis vulputate. Donec accumsan eleifend blandit. Nullam auctor ligula

Get In Touch

Quick Email
info.help@gmail.com
  • Home |
  • Тазобедрен покрив – характеристики и дизайн

Тазобедрен покрив – характеристики и дизайн

Тазобедреният покрив е покрив, който има четири наклона, два от които (крайните) имат формата на триъгълник. Те се наричат ​​бедра и са разположени от билото до стрехите. Още два склона имат формата на трапец. Ако крайните склонове се счупят, преди да достигнат стрехите, тогава този дизайн се нарича полу-бедрен или холандски покрив.

Тазобедрен покрив често се издига на частни къщи в град или село. Така собственикът разполага с просторно и удобно таванско помещение, а къщата му придобива атрактивен, красив външен вид.

Да направите тазобедрен покрив със собствените си ръце не е толкова трудно, колкото може да изглежда на пръв поглед, особено за човек без достатъчно познания и опит в областта на строителството. Процесът, разбира се, не е лесен, но е напълно възможен за човек, чиито ръце растат както трябва. Тук няма нищо свръхестествено, особено ако използвате нашите съвети.

Тези, които се интересуват от бедрен покрив, могат да намерят видеоклипове и инструкции как да го изградят в интернет. Но без подходяща маркировка и планиране няма да е възможно да се извърши работата. Компетентният подход ще ви позволи да избегнете различни проблеми и трудности, които често възникват директно в процеса на извършена работа.

Преди да започнете строителството, първо трябва да разберете всички нюанси по отношение на тази покривна конструкция, особено за системите за рафтове на бедрени покриви. Освен това трябва внимателно да вземете всички необходими измервания и да направите съответните маркировки.
Чертежи на бедрен покрив се правят с помощта на обикновена лента за маркиране и теоремата на Питагор, позната на всички от ученическите дни. Основното в този процес е да не бързате и да правите всичко внимателно.

Правилно завършеният проект на бедрен покрив с правилните маркировки ще ви позволи самостоятелно да направите всички разфасовки на конструкцията, които ще са необходими по време на строителния процес.

Основната част от измерванията за изграждането на бедрен покрив се извършва, като се започне от долното ребро.

Основни правила за изграждане на тазобедрена покривна конструкция
Трябва да се помни, че междинните части на гредите винаги са по-стръмни от ъгловите части, поради което размерът на дъските и трупите, използвани при производството на рафтовата система, трябва да бъде най-малко 50×150 mm.

За разлика от конвенционалния скатен покрив, конструктивните елементи на късите греди трябва да бъдат прикрепени не към дъската на билото, а към ъгловите части на системата от греди. Наклонът на междинните части на тази система трябва да бъде същият като наклона на нейните къси елементи.

По време на изграждането на бедрен покрив същият материал се използва за направата на рафтовата система и дъската за било.

Тазобедреният покрив е издигнат с помощта на междинен централен тип греди, които са прикрепени към двата ръба на дъската на билото.

В допълнение към дъската на билото, междинните греди също трябва да бъдат подпрени към горното ниво на облицовката.

Leave A Comment

Fields (*) Mark are Required