icon

Morbi et tellus imperdiet, aliquam nulla sed, dapibus erat. Aenean dapibus sem non purus venenatis vulputate. Donec accumsan eleifend blandit. Nullam auctor ligula

Get In Touch

Quick Email
info.help@gmail.com
  • Home |
  • Тайните на монтажа на керемиден покрив

Тайните на монтажа на керемиден покрив

Покривът от плочки може да се нарече класически вариант при оборудването на покрива на нова къща. Срокът на експлоатация на покрив от естествени керемиди се измерва в десетки години. Може да издържи 30-50 години без да се налага основен ремонт. Стандартният модел за плочки е вид визитна картичка за десетки страни. Значителен брой съвременни изкуствени покрития имитират текстурата на покрив от естествени керемиди. След голям брой експерименти, използващи различни видове иновативни изкуствени материали, много собственици на частни къщи се върнаха към факта, че няма нищо по-добро от покрив, изработен от естествени керемиди.

Подготовка за монтаж на керемиден покрив
Непосредствено преди покривните работи се издигат скелета и специални огради. Измерват се хребети, надвеси на стрехи, крака на гредите и диагонали на склонове. Монтирането на керемиден покрив е разрешено, ако няма отклонения в равнината на гредите повече от 0,5 cm на всеки 2 метра.

Опитните строители не само ще изготвят висококачествен проект, но и ще го приложат на практика в най-кратки срокове. Полагането на плочки сами може да отнеме много месеци.

Ако имате много време, инсталирането на керемиден покрив може да бъде полезно и интересно строително изживяване. И така, след необходимите измервания и изготвяне на проекта се изгражда летвата и контрарешетката. Керемидения покрив не изисква непрекъснато покритие от дъски.

Характеристики на полагане
Керемидените покриви могат да имат различни ъгли на наклон. Най-често се избира стойност в диапазона 25-65 градуса. С такъв наклон покривът е добре защитен от дъжд и сняг. В този случай не е необходимо да се използват допълнителни материали. При монтажа на покрив се обръща голямо внимание на подготовката на склоновете. Ако имат ъгъл на наклон в диапазона 12-24 или 65-90 градуса, тогава в този случай трябва да се използва хидроизолационен филм.

Leave A Comment

Fields (*) Mark are Required