icon

Morbi et tellus imperdiet, aliquam nulla sed, dapibus erat. Aenean dapibus sem non purus venenatis vulputate. Donec accumsan eleifend blandit. Nullam auctor ligula

Get In Touch

Quick Email
info.help@gmail.com
  • Home |
  • Технология за монтаж на меки покриви – ние го правим професионално

Технология за монтаж на меки покриви – ние го правим професионално

Срокът на експлоатация на всеки покрив зависи от това колко добре е конструиран и инсталирането на мек покрив не е изключение от това правило. Има много видове такива покрития, но всички те изискват използването на солидна основа. Преди да започнете работа, трябва да анализирате условията, при които ще бъде монтиран покривът от меки керемиди. Долната граница на температурния диапазон е +5C, тъй като по-ниските температури вече не са подходящи за работа. Факт е, че покриващият лист (шиндъл) се закрепва с помощта на пирони и самозалепващ се слой, поставен върху задната страна на шиндла.

Този метод на монтаж е най-простото и надеждно решение, но неговият недостатък е, че един от елементите на технологията са слънчевите лъчи, които слепват отделни листове в монолитен килим, което прави покрива херметичен.
Струва си да се каже, че дори в студено време можете да инсталирате мек покрив със собствените си ръце. Например, чрез използването на вид оранжерия, монтирана над целевата зона на покрива. Технологията в този случай е същата като в обичайния случай, тъй като температурата в обема, ограничен от филма, се поддържа чрез използването на топлинни пистолети.

Като цяло, когато се говори за основата, те имат предвид системата за рафтове. След монтажа му се монтира пароизолацията. По правило това е специален филм, който покрива покривната конструкция отвътре. Закрепва се с дървени дъски, които могат да се използват за закрепване на вътрешната облицовка на тавана.

Преди покриването на покрива с меки плочки се полага и топлоизолационен материал, който трябва да бъде разположен между пароизолацията и основата на плочките.
За инсталиране на мек покрив може да се използва всеки материал, който ще се „приятели“ с ноктите и също така има равна и гладка повърхност. Друго изискване е способността на материала да издържи значителното тегло на такъв покрив. Като основа е подходяща OSB плоча, както и дъска с език и бразда или кант или шперплат, устойчив на влага.

Leave A Comment

Fields (*) Mark are Required