icon

Morbi et tellus imperdiet, aliquam nulla sed, dapibus erat. Aenean dapibus sem non purus venenatis vulputate. Donec accumsan eleifend blandit. Nullam auctor ligula

Get In Touch

Quick Email
info.help@gmail.com
  • Home |
  • Ураганноустойчив покрив

Ураганноустойчив покрив

Поривистите ветрове и бурите са истинско предизвикателство за всеки покрив. Ето защо още на етапа на планиране или реконструкция е необходимо да се мисли за правилното укрепване. По правило стоманобетонните напречни греди служат като връзки между гредите в покривната конструкция. Въпреки това, цялата покривна конструкция трябва да бъде възможно най-надеждна.

Метеорологичните аномалии през последните години показаха, че силният вятър може да отнесе покрив върху нивата на съседа. Такива ситуации възникват само по време на силни бури и бури. Като правило, всички покриви имат доста добри аеродинамични характеристики, ако не фиксирате гредите към плочата, а плочата към ръба и стената. Ето защо майсторите на покриви съветват да се осигури на покрива защита от вятър по време на етапите на проектиране и строителство. Изпълнителната част на работата не е толкова важна, колкото диаграмите и всички детайли, включително закрепването на плочките и броя на монтажните скоби. Разбира се, трябва да инвестирате пари тук и да похарчите пари за добър архитект.

Нека припомним също, че при скатните покриви, които са по-устойчиви на вятър, е необходим малък формат тежък покривен материал, например керемиди. Разбира се, бетонните или керамичните плочки могат да бъдат изложени на въздействието на силен ураган, но има много по-малко щети и следователно е по-лесно и по-евтино да се ремонтира всичко след това. Няма съмнение, че е по-лесно да смените няколко керемиди, отколкото например половината покрив на къща.

Разбира се, важно е да знаете характеристиките на местоположението на дома. В съответствие със стандартите покривите са разделени на три зони на натоварване от вятър. По този начин южната част на покрива в определени зони е най-изложена на вятър. Следователно архитектът, въз основа на този стандарт и специфични изчисления за покрива, избира вида и теглото на керемидите, както и изчислява конкретната сума на инвестицията.

Монтаж и кацане на покрива
Все по-силните ветрове сеят хаос върху правилата за фиксиране на плочки. Майсторите на покриви могат да допуснат грешки в краищата на покрива, около димоотводите и комините, при полагане на керемиди върху склонове и т.н. В наши дни производителите на покриви предоставят свои собствени, добре тествани скоби, които държат керемидите на място и са устойчиви на вятър. Достойният дизайн на скобата осигурява уверени петна за захващане.

Освен това, ако искате да защитите покрива си от бури, доколкото е възможно, не можете да забравите покривната обшивка, която укрепва структурата му. Струва си да инвестирате в този случай в материал с добро качество. Също така не забравяйте, че филмът трябва да ламинира всяка става.

Leave A Comment

Fields (*) Mark are Required