icon

Morbi et tellus imperdiet, aliquam nulla sed, dapibus erat. Aenean dapibus sem non purus venenatis vulputate. Donec accumsan eleifend blandit. Nullam auctor ligula

Get In Touch

Quick Email
info.help@gmail.com
  • Home |
  • Двускатен покрив – проектиране и конструкция

Двускатен покрив – проектиране и конструкция

Нашата статия ще говори за това какво е двускатен покрив, какви инструменти и материали трябва да се използват при изграждането на такъв покрив, както и за тънкостите на неговия дизайн и конструкция.

И така, този тип покрив образува две плоски повърхности, които се отклоняват отстрани под определен ъгъл и са свързани с било. Покривните склонове се поддържат от носещите странични стени на сградата. Външната и вътрешната крайна страна на покрива са обшити с дъски. Те се наричат ​​фронтони и влизат в стената, като нейното пряко продължение.

Направи си сам конструкция на двускатен покрив
Тъй като двускатният покрив се използва широко в строителството на нискоетажни сгради, лесно е да го инсталирате сами. Монтажът и покриването на покриви с покривни материали по време на тяхното изграждане не създава никакви затруднения.

Първото нещо, което трябва да направите, е да изберете дърво. Обикновено това са иглолистни видове, които трябва да бъдат шлифовани, сухи и без дупки и чепове. Наличието на последното е особено нежелателно, тъй като на място, където има възел, дървената конструкция може да се спука и това заплашва да се срути.
Дървената рамка трябва да бъде импрегнирана със специален антисептик, например Biosept или KSD. Това ще го предпази от гниене, гъбички, негативните ефекти на мухъл и различни видове вредители. Незапалимостта също е една от привилегиите на тези продукти.

Дължината и ширината на покривните склонове, ъглите на неговия наклон, както и дължината на покривните надвеси се диктуват единствено от проектите, според които ще бъде построена конкретна сграда.

Общата двускатна покривна рамка е сложен дизайн, който взема предвид разположението на тавана. Това става чрез обединяване на четирите равнини, които изграждат покрива. Този дизайн се нарича още двускатен покрив.

Такъв дизайн на къща позволява да се оборудва таванско помещение или просторна всекидневна, но при условие, че конструкцията ще бъде надеждна и с допълнителна плътност.

За да инсталирате двускатен покрив, трябва да направите следното:

Монтирайте носещи греди.
Изправени летви.
Монтирайте елементите, които изграждат покрива.
При монтажа на рафтова система основните използвани материали са пирони и дървени греди.

Гредите са носещата система на покрива, а гредовата система е рамка, монтирана на покрива, където ще бъде монтирана изолацията.

Leave A Comment

Fields (*) Mark are Required