icon

Morbi et tellus imperdiet, aliquam nulla sed, dapibus erat. Aenean dapibus sem non purus venenatis vulputate. Donec accumsan eleifend blandit. Nullam auctor ligula

Get In Touch

Quick Email
info.help@gmail.com
  • Home |
  • Направете сами монтаж на покрив Ондулин – инструкции стъпка по стъпка

Направете сами монтаж на покрив Ондулин – инструкции стъпка по стъпка

Ондулин покривът, който може лесно да се монтира на ръка, е един от съвременните материали за създаване на надежден покрив. Струва си да се каже, че Ondulin е краен слой, който предпазва само от проникване на влага, а задачата за топлоизолация трябва да се поеме от друг материал. Например, рогозки от минерална вата, положени между гредите, но обяснението на конструкцията на целия покривен пай е извън обхвата на тази статия. Тук ще разгледаме само Ondulin, направете сами монтажа на този материал, както и редица функции, свързани с този тип покрив.

Полагане на хидроизолация
Първото нещо, което трябва да запомните, когато покривате покрив с Ondulin, е хидроизолацията, поставена под финишното покритие. Всички паропропускливи хидроизолационни мембрани са отлични за тази роля, но най-добрият вариант е мембраната с марка Ondutis.

По правило материалът се полага върху гредите с леко провисване (до 2 см). Разточвам мембранните ролки през покривните склонове, така че горният лист да може да припокрива долния лист. Степента на припокриване се определя от фабричните маркировки, нанесени върху материала. Фугите са облепени с двустранно тиксо.

Оригиналната мембрана Ondutis може да се постави директно върху изолацията. Той ще позволи на водните пари да преминат, но, напротив, ще задържа вода. Следващата стъпка, извършена преди покриването на покрива с ондулин, е полагането на контрарешетките. Тази точка никога не трябва да се пренебрегва, тъй като контра-решетката играе важна роля – тя създава вентилационни канали, през които въздухът циркулира по дължината на изолационния материал, осигурявайки отстраняването на влагата от покрива. Благодарение на вентилацията дървото издържа много по-дълго, въпреки че антисептичните импрегнации също играят роля.
Създаване на обшивка
Решетката е проектирана да поддържа тежестта на покрива, но технологията за нейното монтиране зависи от това какъв ъгъл на наклон на покрива е избран при създаването на проекта. В случай, че Ondulin се полага под наклон на склона, който е в рамките на 5..10 градуса, тогава е необходима непрекъсната обшивка. Непрекъснатата обшивка е направена от дъски или листове от здрав шперплат, а полагането се извършва с крайно припокриване от 200 mm и странично припокриване от 2 вълни. Ако ъгълът на наклона е по-малък от 15 градуса, тогава обшивката се извършва на интервали от 450 mm. Крайното припокриване в този случай е 200 mm, а страничното припокриване е една вълна.

В случай, че ъгълът на наклона на наклона е повече от 15 градуса, се препоръчва обшивката да се извършва на интервали от повече от 60 cm, страничното припокриване е една вълна, а припокриването на късите страни е 17 cm .

Leave A Comment

Fields (*) Mark are Required